Следвайте Гласове в ТелеграмНяколко страни от Европейския съюз се очаква да

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНяколко страни от Европейския съюз се очаква да
Коментари Харесай

Борел: Очаква се до края на май няколко държави от ЕС да признаят държавата Палестина

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Няколко страни от Европейския съюз се чака да признаят страната Палестина до края на идващия месец, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, представен от Ройтерс.

Той сподели това в коридорите на специфичната среща на Световния стопански конгрес в столицата на Саудитска Арабия Рияд.

Преди две седмици испанският министър председател Педро Санчес разгласи, че има " ясни признаци " в Европа, че някои страни са подготвени да признаят палестинска страна. Испания е измежду западните страни, които упорстват за признание на Палестина, и е главен покровител на сходен ход в границите на Европейския съюз.

Според материал на " Дойче веле " от предходната година девет от 27-те държави-членки на Европейски Съюз признават Палестина. Сред тях съвсем всички са някогашни членки на тогавашния Източен блок и всички са признали Палестина преди да се причислят към Европейския съюз.

На 15 ноември 1988 година националният съвет на Палестинска организация за избавление прогласява в Алжир независимостта на Палестинската страна. Тогава и България признава страната Палестина.

Швеция, която призна Палестина за страна през 2014 година, е единствената страна, която го направи откакто към този момент беше част от Европейски Съюз.

Източници: Българска телеграфна агенция, Дойче веле

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР